PRIZZLES

DANCE BY PRISKA

FOTO GALLERY

Zumba Basic 1

 Wat is het Zumba®-programma? Het Zumba® -programma is een op Latin geïnspireerde dans-fitnessles waarin Latijns-Amerikaanse en internationale muziek en dansbewegingen zijn verwerkt, wat zorgt voor een dynamische, spannende, opzwepende en effectieve fitnesstraining. Tijdens een Zumba® -les, ook wel een Zumba® Fitness-Party™ genoemd, worden snelle en langzame ritmes gecombineerd die de spieren versterken en het lichaam in vorm brengen met behulp van een aerobics/fitness-aanpak die zorgt voor een unieke balans van cardio en spiertraining. In het Zumba® -programma zijn een aantal basisprincipes op het gebied van aerobe training, intervaltraining en weerstandstraining gecombineerd voor een maximale calorieverbranding, allerlei cardiovasculaire voordelen en totale bodytoning. De op cardio gebaseerde dansbewegingen bestaan uit eenvoudige passen die iedereen kan leren. Deze bewegingen zijn onder andere gericht op bodysculpting voor verschillende lichaamsdelen, zoals de bilspieren, benen, armen, romp, buikspieren en de allerbelangrijkste spier van het lichaam: het hart. Dansers en ook niet-dansers hebben de danspassen in een Zumba® -les snel en vrijwel moeiteloos onder de knie. Danservaring is totaal niet nodig. Een Zumba® -les wordt gegeven in een feestelijke sfeer. Hierdoor is de drempel laag en durven ook mensen mee te doen die nooit of bijna nooit aan dans of sport doen of die voorheen aarzelden om aan groepslessen deel te nemen. Daarnaast is de snelle wisseling van tempo en het trainen in een gezonde, gezellige partysfeer ook een leuke uitdaging voor dansers en geoefende sporters. Alle deelnemers voelen zich op hun gemak omdat ze weten dat ze gewoon in hun eigen tempo kunnen meedoen en genieten van een Zumba® FitnessParty. De gepassioneerde en explosieve Latijns-Amerikaanse en internationale muziekritmes van het Zumba® -programma motiveren de deelnemers zodanig, dat ze er niet genoeg van kunnen krijgen! Het Zumba® -programma is een effectieve, innovatieve en spannende workout voor iedereen.

De belangrijke elementen die het programma zo uniek en succesvol maken zijn:

 • Het is een megafeest!

Het Zumba® -programma is een “vermomde lichaamsoefening”. Deelnemers hebben zo’n lol dat ze niet eens doorhebben dat ze aan het trainen zijn. Het geeft mensen zo’n goed gevoel, dat ze het elke dag wel willen doen.

 • Het is anders!

De muziek, de passen, de bewegingen, de les, de energie… een Zumba® – fitnessparty is gewoon uniek!

 • Het is makkelijk!

Het Zumba®- programma is bedoeld voor iedereen. Het maakt niet uit wat de conditie, achtergrond of leeftijd van de deelnemers is: iedereen kan meteen beginnen met het programma. De basispassenformule van het programma maakt het makkelijk voor iedereen.

 • Het is effectief!

Het Zumba® -programma is een op cardio gebaseerde workout met onderdelen van weerstandstraining en bodysculpting, waarmee het hele lijf in vorm wordt gebracht en elk gewenst fitnessdoel wordt bereikt.

 Als mensen hun conditie willen verbeteren met een fitnessprogramma, bereiken ze hun doel alleen als ze volhouden. Het Zumba® -programma is zo makkelijk en leuk om te doen dat iedereen de training liefst zo vaak mogelijk wil doen. Hoe langer ze meedoen aan het Zumba® -programma, hoe beter ze zich voelen. Wanneer ze zien hoe hun lijf begint te veranderen, zijn ze nog gemotiveerder om verder te gaan. Deze positieve resultaten zijn extra redenen waarom Zumba® -lessen altijd zijn volgeboekt; deelnemers merken snel dat een Zumba® -les zo eenvoudig, effectief en stimulerend is, dat iedereen kan meedoen. De Zumba® Fitness-Party is inderdaad geweldig voor geest, lichaam en ziel!

Voordelen van Zumba® Fitness


Hier volgen enkele belangrijke voordelen van het Zumba® -programma:

 • Geweldige dynamische workout van de torso—In het Zumba® -programma worden voortdurend lichaamsbewegingen uitgevoerd die veel controle vereisen over het middengedeelte (buik- en rugspieren). Hierdoor kunnen mensen een strakkere en beter gevormde torso (sterkere buik- en rugspieren) krijgen
 • Hoog calorieverbruik—In het Zumba® -programma is met duur- en intervaltrainingen een hoog activiteitsniveau opgenomen dat leidt tot een hoog calorieverbruik. Opmerking: Dit varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van dingen zoals: fitheid, bekendheid van deelnemer met oefening, intensiteitsniveau, enz.
 • Toegankelijke, laagdrempelige leeromgeving—Nieuwe danspassen worden op een makkelijke manier gepresenteerd in een vrolijke partysfeer.
 • Afslanken—Zoals bij alle oefeningen geldt ook hier dat trouw meedoen en een verstandig, uitgebalanceerd voedingspatroon de kans op gewichtsverlies vergroten.
 • Positief zelfbeeld—Het zelfvertrouwen wordt enorm vergroot.
 • Een strak en fit lijf—Tijdens Zumba® -lessen werk je aan je hele lichaam, waaronder je bovenlijf, onderlijf, middel, hart en geest.
 • De training is prettig verpakt—Een Zumba® -les geeft je een kick! De meeste mensen zeggen zo’n plezier te hebben dat het niet als een training voelt.

Over Zumba Fitness, LLC In 2001, toen Alberto Perlman (CEO) en Alberto Aghion (President en COO) met Beto gingen samenwerken, wisten ze dat ze een fitness-fenomeen hadden gecreëerd. Wat ze niet wisten, was dat het Zumba® programma zo snel een wereldwijd fitness-fenomeen zou worden. In 2007 had het Zumba® – programma al 10.000 instructeurs, was het beschikbaar in meer dan 30 landen, waren er meer dan drie miljoen dvd’s verkocht en deden er bijna anderhalf miljoen mensen wekelijks mee aan Zumba® -lessen.

Zumba Fitness, LLC startte zijn eerste grote campagne met een infomercial, en vervolgens ontstond een enorme vraag naar Zumba® -lessen en instructeurs. Binnen enkele jaren bood het bedrijf wereldwijd officiële trainingsworkshops voor instructeurs.

De populariteit van het Zumba® -programma groeit voortdurend, gevoed door de vele landelijke en internationale presentaties en congressen waaraan het bedrijf deelneemt. Bovendien heeft de samenwerking van het bedrijf met professionele verenigingen in de fitness-industrie de reputatie van het Zumba® -Programma als erkend programma ondersteund.

 Zumba Fitness, LLC werkt nauw samen met professionals van de ACE (American Council on Exercise), de AFAA (Aerobics and Fitness Association of America), de IDEA Health & Fitness Association en het ACSM (American College of Sports Medicine) om te waarborgen dat de eigen programma’s en trainers voldoen aan de normen die gelden binnen de branche.

Over BetoChief Creative Officer en medeoprichter van Zumba

 Beto is het creatieve brein achter het Zumba® -programma, de fitness-formule die al miljoenen mensen versteld heeft doen staan over de veranderingen in hun lichaam, geest en manier van leven. Beto begon als fitness-instructeur in zijn woonplaats Cali, Colombia en realiseerde zich op een dag toen hij arriveerde voor een les, dat hij zijn gebruikelijke aerobicsmuziek was vergeten. In een spontane opwelling trok hij zijn persoonlijke salsa- en merenguebandjes uit zijn rugzak, stopte die in de muziekinstallatie en gaf zijn eerste Zumba® -les.

 Na een succesvolle carrière als trainer en choreograaf in Colombia, zette Beto de grote stap naar de Verenigde Staten. Gewapend met slechts zijn persoonlijke uitstraling en onstuitbare wilskracht, verhuisde hij naar Miami op zoek naar de “American Dream”. Hij sprak geen woord Engels.

Beto had het aanvankelijk moeilijk in zijn nieuwe omgeving—zijn geld raakte op en hij moest twee nachten in een park slapen—maar door zijn onstuitbare toewijding slaagde hij er snel in deze nare periode achter zich te laten. Na enkele maanden bezorgden zijn talent en aantrekkingskracht hem een baan als instructeur bij een prestigieuze lokale fitnessclub. En met zijn pakkende, dansbare aerobicsoefeningen, uitgevoerd op vrolijke internationale ritmes, was Beto’s les (nog niet bekend als een Zumba® les) al snel de populairste in de sportschool. Hij werd ook bekend om zijn oprechte passie en gedrevenheid om mensen te helpen genieten van hun training en dus hun levensstijl te verbeteren.

In 2001 trok zijn innovatieve stijl de aandacht van twee ondernemers: Alberto Perlman en Alberto Aghion. Omdat zij instinctief de enorme zakelijke kansen zagen, verspilden zij geen tijd en vormden ze Zumba samen met Beto. Gedrieën hebben ze sindsdien het Zumba® -programma omgevormd tot een wereldwijde beweging als het grootste dans-fitnessprogrammamerk in de wereld.

Beto geeft overal ter wereld masterclasses, traint instructeurs in het geven van Zumba® -lessen en in zijn rol als Zumba’s creatieve directeur produceert hij populaire soundtracks die internationaal worden toegejuicht.